Dieren schilderijen

Dieren schilderijen

Wilde dieren zijn een belangrijk thema in het portfolio van kunstschilder Jan van Lokhorst. Met expressieve kleuren schildert Jan schilderijen van onder andere olifanten, leeuwen, koeien, zebra’s en neushoorns. Voornamelijk met olieverf en linnen en in diverse formaten.

Opvallend is het kleurgebruik van Jan van Lokhorst. “Ik begin met kleurbanen en kleurvelden. Daarna ga ik er op tekenen.”

Zijn werk balanceert tussen figuratie en abstractie. In zijn schilderijen van dieren vindt u de impressie in de lichamen van de dieren en de expressie in de kleuren.

Waarom dieren schilderijen?

Er wordt me vaak gevraagd waarom ik wilde dieren als Leeuwen en olifanten schilder. Ik ben een expressieve schilder die op gevoel zijn kleuren kiest en voor wie een schilderij steeds weer een avontuur is. Wilde dieren hebben naast hun grote schoonheid een geweldige expressie in hun kijken en bewegen. Dat sluit prachtig aan bij mijn manier van schilderen en inspireert me enorm. Het is steeds weer een grote uitdaging om uit de abstracte verfpartijen b.v. een leeuw te laten opdoemen met die typische leeuwenblik en -houding die zindert van karakter en spanning. Ook het bewegen van het dier boeit me en sluit aan bij het veranderen en overschilderen waardoor een schilderij verrassend en spannend wordt.

Wilt u meer weten?

Heeft u een vraag over een van mijn schilderijen? Neem dan gerust contact met mij op via 0622992694 of info@janvanlokhorst.nl

Jan van Lokhorst